0
was successfully added to your cart.
Category

Peluang Bisnes Di Malaysia

Collaboration Advertisement: Mary Jardin & AirAsia Promotion

By | Health & Beauty, Mary Jardin & AirAsia Promotion, Mary Jardin Artisan Cosmetic, Mary Jardin Kota Bharu Kelantan, Peluang Bisnes Di Malaysia, Pengasas Mary Jardin, Tips Kecantikan Pengantin, Tips Kecantikan Semulajadi | No Comments

COLLABORATION MARY JARDIN & AIRASIA PROMOTION ADVERTISEMENT

Assalamualaikum & Hye kepada semua Wonderbelle Adorers,

Bila sebut Mary Jardin, orang mesti akan teringat skincare, nak cantik, set penjagaan muka bertaraf antarabangsa, Every Woman’s Dream la. Tapi bila dengar AirAsia terus ramai bermain di kepala “Now Everyone Can Fly” and so with Mary Jardin 😉

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

Mary Jardin’s also soaring up high with beautiful dreams to accomplish!

SO, NOW, LET’S FLY TOGETHER!

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

Hari tu tengah sibuk macam biasa la admin, buat artikel untuk web sambil tiba-tiba sahaja dapat whatsapp dari regular customer merangkak member dari Branch Office juga, dihantarnya sekeping gambar dari dalam flight dan katanya “Tengok, Mary Jardin pon dah ada dalam flight AirAsia magazine.”

Punya bangga dan excited Datin, ye la sebab kita dah cuba produk ni dan memang ternyata bagus kan, so what about Mary Jardin is going furthest? Jadi, sesiapa yang lepas ini naik AirAsia boleh rajin-rajinkan diri untuk belek-belek majalah kat tempat seat tu, mana tau terjumpa iklan macam kat bawah ni haa

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

 

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

A simple page Ad of Mary JARDIN

Mary Jardin, untuk pengetahuan semua, diasaskan oleh Dr.Maryam Aziz, yang mempunyai pengalaman dalam bidang Dermatologi, dan seterusnya menghasilkan produk rejime kecantikan seperti Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC) pada March 2018 untuk bahagian kosmetik dan set penjagaan muka Mary Jardin.

Memang banyak produk kecantikan sekarang di pasaran tetapi berapa banyakkah yang hasilkan produk organik, natural dan homemade macam Mary Jardin? Banyak mana yang hasilkan kosmetik halal tanpa bahan kimia?

Alhamdulillah, setelah promosi Basic Set RM100 sewaktu Mary Jardin mula dilancarkan, ramai yang mula yakin dan percaya yang Mary Jardin boleh berjaya untuk kekal awet muda dan cantik dengan pemakaian yang teratur dan konsisten.

Kenapa admin katakan teratur dan konsisten? Sebab pemakaian clay mask mesti seminggu sekali, macam admin ada anak kecil memang tak tersempat la 😂 Beruntungla yang boleh plan masa untuk pakai clay mask semua, anda memang sistematik!

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

Dr.Maryam Aziz in AirAsia flight with the advertisement page of Mary Jardin

IKLAN MARY JARDIN DALAM MAJALAH FLIGHT AIRASIA

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

Mary Jardin sentiasa ada PROMOSI setiap bulan, jadi jangan lepaskan peluang untuk grab promo dengan contest hebat boleh travel overseas juga!

Setakat ni memang collaboration advertisement tentang promosi Mary Jardin dalam AirAsia ini banyak juga memberi impak yang besar dalam Mary Jardin sendiri. Kami sendiri juga mendapat customer yang akhirnya datang kepada kami dan ingin cuba semua produk Mary Jardin. How splendid!

Marketing Strategy seperti ini mungkin agak costly tapi worth dengan Mary Jardin yang hampir dua tahun dah sekarang. Memang sudah tiba masanya untuk invest sedikit wang sebagai marketing investment cost untuk jadikan Mary Jardin mampu milik oleh semua lapisan masyarakat. Tidak kira lelaki atau perempuan.

Walaupun masih ber’tagline’ ‘Every Woman’s Dream’, tapi percayalah masker Mary Jardin tu sendiri berapa ramai lelaki tepi pantai yang dah pakai dan dah rasai perbezaanya!

Tapi kali ni admin nak warwarkan promo Essential Set hanya dengan harga RM196 seperti dalam ad kat atas ni, anda berpeluang dapat benda item FREE, yang korang akan bersyukur sampai sekarang untuk maintain awet muda. Cuba dulu dan anda boleh decide ye~

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

PROMO JULAI 2018

TESTIMONI MARY JARDIN

Kami sediakan beberapa Testimoni Mary Jardin untuk tatapan semua.

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

Untuk bacaan tentang lipmatte, boleh klik sini .

Bacaan lebih tentang pemilihan foundation, you can read here

CARA UNTUK DAPATKAN MARY JARDIN ARTISAN COSMETIC ATAU SET PENJAGAAN MUKA MARY JARDIN INI SANGAT SENANG

Collaboration Advertisement: Promo Mary Jardin Ad In The AirAsia Marketing Strategy Air Asia Malaysia Manage Booking Online Promotion 2018 Free Seat

Untuk urusan cepat dan mudah boleh klik link ini

Anyone from Kelantan here? Kalau yang dah kat Kelantan, boleh Jemput datang ke Mary Jardin Branch Office Kelantan di Ground Floor Wisma Songket Hjh Che Bidah, Kg Penambang, Ground Floor.

Kalau tak tau lokasi boleh hubungi kami di +6097446969

Kami juga ada menyediakan konsultansi muka secara percuma oleh beautician kami, dengan pembelian RM200 ke atas

Anda boleh hubungi Miss CT untuk redeem FREE SKIN TEST CONSULTATION dengan klik ini 🙂

Anda ingin jana pendapatan pasif online dengan bisnes tanpa modal dan patuh syariah? Sila klik link ini dengan segera.

Ddy doakan semoga dilapangkan rezeki untuk anda semua dunia dan akhirat. Anda kaya dan berjaya!

xoxo

  • Sila klik Follow dan set SEE FIRST di FB Ddy untuk lebih perkongsian dan tips eksklusif bisnes
  • Daftar email anda di ruangan bawah untuk mendapatkan ebook eksklusif MJBelle secara PERCUMA sebelum link ini ditutup

Terima kasih and thank you for reading 😀

Seminar Usahawan Bisnes Online Percuma: FB Ads Tutorial

By | Faedah Mary Jardin Agent, Mary Jardin Affiliate, Mary Jardin Agent, Mary Jardin Gomo Kelate, Mary Jardin Reward, Peluang Bisnes Di Malaysia | No Comments

Assalamualaikum & Hye Wonderbelle Adorers,

Jumaat yang lepas, tanggal 27 April 2018 telah berlangsung Seminar FB Ads PERCUMA untuk semua usahawan Mary Jardin atau lebih dikenali sebagai #MaryJardinAgent di Mary Jardin Kelantan Outlet.

PERCUMA??

Yup, PERCUMA! Sebabnya HQ Mary Jardin dah belanja almost RM 100,000 untuk memperkasakan agent training. Banyak kan?

Begitulah komitednya HQ dalam memastikan semua agent dapat buat duit poket yang lumayan dengan bisnes natural skincare dan kosmetik ni.

Brand Mary Jardin sendiri dah cukup dikenali ramai walaupun belum pasang signboard dan iklan kat TV pun boleh bilang dengan jari.

Mary Jardin sendiri kekuatannya sangat dipengaruhi oleh foundernya Dr Maryam Aziz yang sangat berpengalaman dalam bidang dermatologi (kulit) dan ianya merupakan produk Muslim tempatan kita.

Jadi kalau ada brand local yang quality setanding antarabangsa, jadi wajiblah kita support kan?

SEMINAR BISNES KE-3 DI KOTA BHARU

Ok back to Seminar FB Ads tadi. Sebenarnya seminar di Kota Bharu ini adalah yang ke-3 selepas di Subang dan Johor Bharu.

Team Trainer tour sepanjang Malaysia untuk ajar tips dan cara buat copywriting berkesan serta tutorial step-by-step sampai jadi!

PREPARATION DI BRANCH OFFICE

Seminar Usahawan Roket Bisnes Online Mudah Cepat Menguntungkan Percuma Cara Buat Copywriting FB Ads Canvas Tutorial Kelas Jana Pendapatan Di Rumah

Sehari sebelum class, kami pasang banner dan setting class. Alhamdulillah penyertaan sangat-sangat menggalakkan dari agent di Kelantan.

Ye lah, sebelum ni kami belajar zero cost marketing. Belajar cara iklan guna FB Personal dan FB Page tanpa kos.

Jadi bila ada kelas untuk roketkan bisnes ke tahap maksima dengan cara yang cepat, mudah dan menguntungkan, mesti la ramai yang nak rebut peluang ni kan.

TRAINER BERPENGALAMAN DARI 2008

Team ini yang diketuai oleh Tuan Salmany dan Tuan Saif telah melantik Cikgu Anas dan Cikgu Rock yang berpengalaman mengendalikan FB Ads dari tahun 2008 lagi.

Maka mereka dah tahu trick untuk menjayakan sesebuah iklan.

Kenapa iklan tidak approved?

Cara menjadikan reach iklan online shop FB Page optimum?

Belajar dari pengalaman orang lain adalah satu kebijaksanaan kan?

YURAN RM 3000 SEORANG!

Kalau tengok caj yuran kelas FB Ads di luar makan ratusan ringgit. Paling murah dalam RM 500.

Tapi adakah trainer ajar dari basic step sampai jadi?

Seminar fb ads untuk Mary Jardin ni special sebab kami ada support group selama 4 bulan worth RM2500.

Jadi sebarang permasalahan dengan iklan Cikgu akan bantu selesaikan.

Alhamdulillah, Ddy rasa sangat-sangat beruntung menjadi salah seorang yang mendapat tajaan sepenuhnya dari Mary Jardin ini.

KELAS FB ADS DDY YANG KETIGA

Honestly ini dah kali ketiga Ddy join kelas FB Ads. Yang pertama bersama Tuan Fidaus Azizi semasa inner cirle meeting (ICM) Mary Jardin pada Februari 2017.

Kedua semasa Certified Internet Marketing Practitioner (CIMP) Course bersama Pakar Google Malaysia; Coach Syakirah.

Tapi setiap kali belajar, kita kena belajar untuk kosongkan gelas kerana setiap guru punya cara dan tips yang tersendiri.

Mungkin cara guru pertama tak kena dengan kita, tapi guru yang kedua sesuai dengan gaya kita. Jadi belajar untuk sentiasa meraikan pendapat dan hormat dengan setiap guru kita ye 🙂

FULL HOUSE!

Alhamdulillah, full house kelas kali ini! Ada yang datang dari Bachok.

Ada yang dah pregnant sembilan bulan masih drive datang demi secebis ilmu.

Ada yang last minute daftar sebab asalnya ada training di tempat kerja.

In shaa Allah, semoga pengorbanan kali ini Allah swt ganjari dengan pulangan berlipat kali ganda 🙂

IT’S BABY FRIENDLY COURSE!

Ada juga yang bawa baby sebab baby masih kecil. Pump masuk botol pun taknak minum. Jadi nak taknak kena la angkut sekali datang kelas kan? hehe

Comel je Amrina ni. Baru 6 bulan dah datang course FB Ads. Lepas ni pandai la dia buat bisnes online!

Ddy sentiasa meraikan ibu-ibu yang ada halangan dengan anak kecil untuk datang belajar. Kerana Ddy juga seorang ibu.

Di saat Ddy memulakan Mary Jardin juga, Belle baru berusia hampir setahun. Untungnya masa tu kelas semua secara online.

Jadi memang tak ada masalah. Kalau ada kelas offline, mesti Ddy kena angkut Belle sekali sebab Belle pun masih menyusu dan tak suka susu botol.

Jangan jadikan bayi sebagai alasan untuk kita tidak berjaya dalam bisnes. Kerana setiap anak yang Allah swt hadiahkan pada kita datang dengan rezekinya yang tersendiri.

BUAT SAMPAI ADS APPROVED!

Tuan Saif cakap kita akan ajar sampai ads approved. Memang betul sangat, Cikgu Rock & Cikgu Anas check setiap peserta supaya ads dah cukup padu dan mantap untuk dilancarkan roketnya.

Yang mana ada masalah cikgu bantu. Sekecil-kecil perkara basic cikgu huraikan mengapa dan kenapa sebab ramai yang newbie dan masih noob tentang fb ads.

LUNCH DI POK MAT PULAU PISANG

Kalau datang branch office Kelantan, tempat makan wajib cuba adalah di Warung Pak Mat Pulau Pisang di Jalan Kuala Besar menghala ke Pantai Cahaya Bulan.

Apa yang best?

Of course Teh Tarik Madu nya yang jadi kegilaan ramai dan Sup Kepala Ikan.

Kalau tanya Ddy best ke letak asikrim dalam teh tarik tu? I would advise you not to sebab sangat la manissss leting!

Tapi trainer ni alang-alang datang nak cuba kan, so worth a try.

KELAS TAMAT 4 PETANG

Alhamdulillah kelas tamat awal dari yang sepatutnya sebab peserta dah bersedia awal dengan tools nak jalankan ads.

Ada yang dah tersu approved iklan.

Ada yang tiba-tiba account flagged, tapi trainer bantu untuk unflag.

Ada yang belajar cara buat video guna slideshow untuk tackle prospect visual dan sensory.

Ada yang dah belajar cara buat copywriting memukau untuk iklan berkesan.

Alhamdulillah, harap ramai yang dapat return yang menguntunkan nanti.

Team trainer ini ada proven record jualan 7 angka sebulan tau. Mereka pernah spend minima RM 18 sahaja, beratus pm yang masuk. Fuh memang kisah kejayaan fb ads terbaik!

UCAPAN TAHNIAH DARI TUAN SAIF

Sebelum pulang, acara wajib untuk groupie.

Sempat berbual dengan Tuan Saif. Katanya bagus ye Kelantan group sales hebat.

Alhamdulillah rezeki dari Allah swt semuanya. Kalau boleh Ddy nak bantu lebih ramai lagi dapat income bulanan sampai 5 angka dengan Mary Jardin.

Even surirumah pun boleh buat sebab bonus in Mary Jardin is infinity!

Sempat Ddy close seorang new agent; Cikgu Atikah. Cikgu Atikah grab Essential Set promo, non-comedogenic Foundation code natural, bodycare Hand Lotion, Body Scrub & minuman tenaga Oxivit

 

Antara nak dengan tidak sahaja. Usaha tu paling penting dan doa sepenuh hati semoga Allah swt permudahkan jalan ini.

Kadang-kadang manusia suka complain dengan hasil yang baru sekali buat.

Mungkin sekali buat bukan yang terbaik. Buat lagi dan lagi. Belajar perbaiki usaha dan reflect apa lagi yang aku belum buat lagi untuk capai kejayaan.

Repetition is the key to success. Excellence then is not an act, but a HABIT.

JUMPA LAGI DI KELAS ADVANCE

Terima kasih pada semua yang hadir. In shaa Allah kita jumpa lagi bulan depan dengan kelas advance yang lebih best!

Kalau anda berminat untuk menjalankan bisnes ONLINE Mary Jardin hanya dari rumah dengan zero modal, untung cepat dan mudah, anda boleh baca artikel Ddy di sini atau terus whatsapp untuk mendaftar.

Anda juga boleh melanggan ebook Ddy di bawah ini sebelum link ebook ditutup.

Terima kasih kerana sudi membaca. Salam kejayaan dunia akhirat dari Ddy 🙂

 

Pembukaan Cawangan Mary Jardin Kota Bharu Di Sinar Harian

By | Free Skin Analysis Test, Mary Jardin di Berita Terkini, Mary Jardin Gomo Kelate, Mary Jardin Kota Bharu Kelantan, Peluang Bisnes Di Malaysia | No Comments

Assalamualaikum & Hye Wonderbelle Adorers,

It has been a great weekend for us since Mary Jardin Gomo RTC. I am so excited giving that we are going to KLCC for Lip Matte Mary Jardin Artisan Cosmetic Launching this saturday.

Have you booked your favorite lipstick colors? Anda boleh lihat warna lip matte yang sangat cantik di sini.

Masih sempat untuk join pool 10 lip matte jimat RM80 tau! 😘

SURPRISE!

Semalam manager Mary Jardin Kota Bharu Kelantan Outlet curi-curi keluar ofis. Masuk tu tadddaaaaaa!

Berita Malaysia Terkini Pembukaan Cawangan Baru Mary Jardin Kota Bharu Di Sinar Harian Bisnes Skincare Batik Songket Online Kelantan Seperti Ibu BerpantangHaha, she always have ways to make me feel surprised! 🤩

SPEECHLESS!

Alhamdulillah tak sangka sebenarnya kisah Majlis Kesyukuran & Pembukaan Cawangan Baru Mary Jardin Kota Bharu masuk berita Malaysia Terkini; Sinar Harian.

Ddy cuba cari yang online version tapi tak jumpa. Mungkin sebab ini akhbar edisi Kelantan.

Kami sebenarnya tunggu recap dari Harakah sebab wartawan mereka kata nak tulis artikel. Tapi sekarang musim PRU, jadi mungkin kena beri laluan pada artikel politik dulu hehe

Ok jom baca berita penuh kat sini 

MARY JARDIN PULANG KE GAGANG (I think its typo)

‘Buka cawangan di Kelantan kukuh pasaran tempatan’

Rangkaian produk penjagaan dan kecantikan kulit, Mary Jardin terus mengembnagkan perniagaannya apabila membuka cawangan terbaru di Kota Bharu.

LOKASI STRATEGIK

Terletak berhampiran jalan menuju Pantai Cahaya Bulan, pemilik cawangan itu, Siti Khadijah Lukman berkata, premis tersebut bakal menjadi tumpuan pengunjung kerana lokasi yang strategik dan menjadi tumpuan pelancong dalam dan luar.

Saya mengambil masa selama tiga bulan untuk memilih lokasi yang sesuai. Pemilihan tempat ini dibuat kerana lokasinya yang sangat strategik iaitu lima minit dari kawasan bandar

dan hanya 10 minit dari lapangan terbang menjadikannya tempat persinggahan penduduk setempat.

Ia terletak di kawasan songket dan batik yang menjadi tumpuan pelancong tempatan dan antarabangsa menuju ke Pantai Cahaya Bulan. Saya yakin ia sangat berpotensi,” katanya selepas majlis kesyukuran dan pelancaran cawangan Mary Jardin, di sini.

Turut hadir, pengasas Mary Jardin, Dr Maryam Aziz dan pengasas bersama, Dr Al-Athiq Marzuki.

Dalam majlis itu turut menyaksikan sesi pelancaran dan menandatangani buku biografi Dr Maryam.

SASAR RM 5 JUTA SEBULAN

Mary Jardin terdahulu melancarkan segmen kosmetik segar, ringan dan bebas minyak, malah syarikat itu positif bakal mancapai jualan RM 5 Juta sebulan bermula 2018.

Produk syarikat itu menggunakan konsep organik dan semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya sangat mementingkan pemilihan bahan premium dalam produknya.

RM 1 JUTA SELEPAS PELANCARAN

Formulasi yang dihasilkan memikat ribuan pengguna sehingga berjaya mencapai jualan RM 1 Juta selepas tiga bulan pelancaran.

IMBAU KENANGAN PRODUK PERTAMA MARY JARDIN

Kepulangan Dr Maryam turut mengimbau kembali kenangan menghasilkan produk pertama Mary Jardin iaitu sabun susu kambing lavender dari rumahnya di Kuala Krai.

Ketika itu beliau berkhidmat sebagai doktor perubatan di Klinik Kesihatan Bandar Kuala Krai.

BANGUN BISNES PERLU PENGORBANAN

Dr Maryam berkata, perjalanan membangunkan sebuah perniagaan memerlukan pengorbanan dan semangat yang cekal.

Ia umpama melahirkan bayi dan melewati waktu ibu berpantang. Setelah anak membesar, kita berharap dia yang akan menjaga kita. Begitu juga lumrahnya membangunkan sesebuah bisnes,”katanya.

Terima kasih wartawan Mohd Zailani Abdul Rahman atas artikel ini!

CONQUER KELANTAN

In shaa Allah Dr Maryam, let’s do this! 💪

JANA INCOME BERSAMA MARY JARDIN

Bagi anda yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan dengan Mary Jardin dan berada dalam group yang sangat best dan happening di bawah kelolaan Ddy #MJBelle,

Anda boleh mulakannya dengan dengan modal minima RM50 sebagai yuran komitmen. Seterusnya anda akan diajar pelbagai tips dan tricks untuk memulakan bisnes online anda.

Hubungi Ddy segera kerana orang yang berjaya adalah mereka yang pantas mengambil peluang di saat orang lain melengahkannya 😘

Anda boleh membaca kisah ceritera Ddy bersama Mary Jardin dengan melanggan ebook di bawah atau artikel di sini.

Semoga kejayaan milik kita bersama biiznilah!

Surprise Box Gift From HQ Mary Jardin: Thank You Dr Maryam

By | Mary Jardin Agent, Mary Jardin Reward, Peluang Bisnes Di Malaysia, Planner Datebook Mary Jardin | No Comments

Assalamualaikum & hye kepada semua,

Cuaca terik panas sekarang kan?

I was down with migraine and fever three days back due to dehydration. Please take a good care of yourself. Minimum 2.5 litres of drinking water should be your daily bestfriend.

Seminggu yang lepas, Dr Athiq yang merangkap co-founder Mary Jardin minta Branch Office Manager isikan nama dan alamat Nourricier Branch Office. Masa tu, Ddy terfikir mungkin Hq nak guna untuk database dalam web.

JENG JENG JENG

Tup tup semalam di Mary Jardin Kota Bharu Kelantan Branch Office semalam sampai satu surprise box gift warna kelabu dari HQ.

Ddy tak ada di ofis ketika kejadian. Sesampai di ofis, ada 2 hadiah ini atas meja.

Surprise Box Reward Gift From HQ To Branch Office Kota Bharu Kelantan Sejadah Wangi Turki Business Planner Thank You Mary Jardin Founder Dr Maryam Aziz Daftar Agent

“Terima Kasih Untuk 17 Bulan Bersama Mary Jardin”

Sehelai sejadah lembut Turkey warna pastel soft pink dengan sulaman. Dan sebuah planner organizer Mary Jardin.

Rasa terharu sangat! Ini dah kali keempat Ddy dapat hadiah tajaan dari Mary Jardin (MJ).

Kali pertama ketika mendapat hadiah gelang Pandora sempena reward Highest Personal Sales November 2016. Anda boleh membaca kisahnya di sini.

Kali kedua ketika Master Stockist Inner Circle Meeting (ICM) di Port Dickson pada Februari 2017. Ddy ditaja satu keluarga selama seminggu bersama ticket waterpark.

Kali ketiga ketika upgrade to VIP seat ketika Seminar Bisnes DNA bersama Ibu Hanim. Satu seat berharga 2k dan mendapat keistimewaan untuk meet the speakers in private lounge.

CANTIK SANGAT SEJADAH NI!

Pernah anda terima hadiah sejadah dalam hidup anda? Bagi Ddy, ini kali ketiga.

Kali pertama terima sebagai hadiah perkahwinan. Ada yang masih digunakan. Sebahagiannya di wakafkan.

Kali kedua terima sejadah Dubai dari ayah dan umi. Sejadah plain satu tona warna yang sangat tebal dan gebu. Hakeem dan Belle suka main guling-guling atas sejadah ni.

Sejadah pemberian Dr Maryam Aziz kali ini sangat istimewa sebab warna pastel. Design nya juga sangat rare. Lembut sangat mata memandang. Wangi pulak tu.

Terus Ddy gunakan untuk solat Asar sementelah tu juga hehe

SEJADAH WANGI ISTIMEWA DARI ISPARTA,TURKI

Ddy pernah terbaca mengenai sehelai sejadah wangi yang diimport dari Isparta, Turki. Sejadah tersebut sangat istimewa sebab memiliki bau yang sangat harum, bertahan sehingga sebulan bergantung pada kekerapan penggunaannya.

Isparta sangat terkenal di Turki sebagai tempat penghasilan minyak bunga mawar dalam bidang kosmetik dan minyak wangi lebih 12o tahun.

Haisshh, sejak terbaca tu nak sangat terima hadiah sejadah dari Turki. Tak sangka sekarang dapat! Alhamdulillah 🙂

PAHALA BERGANDA

Pernah dengar bila kita wakafkan hatta sehelai selipar di masjid untuk digunakan orang berwudhu, setiap langkah dikira pahala kepada si pewakafnya?

Begitulah juga bila Dr Maryam menghadiahkan sejadah ini kepada ini, selagimana Ddy masih menggunakannya (manager I pun tumpang guna juga), selama itulah akan terus menjadi sungai pahala kepada Dr Maryam juga.

Allahuakbar! Semoga dikira sebagai salah satu cabang amal jariah, antara 3 pahala berterusan baginya.

MARY JARDIN BUSINESS PLANNER YANG MEMANG AWESOME

Design planner Mary Jardin sentiasa mencuri tumpuan ladypreneur sejak dahulu. So English dan lengkap dengan motivational words, weekly planner, weekly spending dan notes.

Saiz planner kali ni juga lebih kecil dan space-wise. Mudah Ddy angkut ke sana sini Alhamdulillah 🙂

Kata- kata motivasi untuk bulan Mac, ‘Hustle until your haters ask if you’re hiring’.

Macam sesuai je dengan keadaan Ddy yang sedang buka vacancy untuk Admin & Operation Assistant.

Anda boleh baca tentang iklan tersebut di sini.

Anda juga mahu hadiahkan planner ini pada kawan usahawan anda atau reward rakan bisnes? Boleh klik dengan mudah di sini.

Untuk video keseluruhan halaman planner, boleh klik di sini.

THE JOY IN GIVING

One very precious thing that I learn in my 31 years of life is the joy in giving is much much much more than receiving.

Because when you give something to someone, who is happier?

That someone or you who see that someone is happy?

I AM EXTREMELY HAPPY!

Thank you very much Dr Maryam Aziz and Dr Al-Athiq for these special gifts!

Ddy dan seluruh Wonderbelle mendoakan kesihatan yang berpanjangan untuk kalian dan semoga Mary Jardin terus melebarkan sayap hingga jayanya ke seluruh dunia (bear hug to Maryam only)

Toodles!

DdyFedora
#17BulanSudah + 1

Ddy doakan semoga dilapangkan rezeki untuk anda semua dunia dan akhirat. Anda kaya dan berjaya!

xoxo

Anda ingin jana pendapatan pasif online dengan bisnes tanpa modal dan patuh syariah? Sila klik link ini dengan segera.

  • Sila klik Follow dan set SEE FIRST di FB Ddy untuk lebih perkongsian dan tips eksklusif bisnes
  • Daftar dan sahkan email anda di ruangan bawah untuk mendapatkan ebook eksklusif MJBelle secara PERCUMA sebelum link ini ditutup

bisnes online tanpa modal dari rumah jutawan online daftar mary jardin agent mjbelle ddy siti khadijah lukman dropshipper kisah motivasi bisnes

Personality Brain Color Test: Cara Memahami Sifat Manusia

By | Peluang Bisnes Di Malaysia, Tips Bisnes Online | No Comments

Assalamualaikum & Hye kepada semua Wonderbelle Adorers,

Pernah dengar tentang Brain Color Test?

Ddy pertama kali dengar semasa sesi Private Coaching bersama Datuk Faridah Hanim Haron juga dikenali sebagai Ibu Hanim pada Mei 2017 yang lalu.

Ibu Hanim merupakan Official Leadership Advisor Mary Jardin.

PENCIPTA BRAIN COLOR TEST

Arthur Carmazzi yang merupakan kenalan Ibu Hanim adalah pencipta Brain Color Test. Alhamdulillah, Ddy sempat berjumpa dan mendapat curahan ilmu direct dari Arthur sendiri di Business DNA.

Sempat makan satu lounge sekali dengan Arthur lagi. Masa tu dapat hadiah VIP Seat dari Lady Founder sebagai Top 2 Branch Offices bersama BO Terengganu. Thank you Dr Maryam Aziz!

APA ITU BRAIN COLOR?

Secara mudahnya adalah cara bagaimana manusia berfikir, bagaimana cara manusia memproses maklumat tersebut untuk memahaminya.

Pernah tak kita menerangkan sesuatu yang panjang lebar kepada seseorang. Dia berkata faham tapi melakukannya dalam keadaan yang langsung tidak sama seperti yang kita maklumkan?!

Hehe, jangan marah mereka. Sebab ‘Genetic Neuro-Processing’ setiap manusia adalah berbeza. Kita lahir dengan warna otak yang berbeza.

4 BRAIN COLORS

Ada 4 warna semuanya. Iaitu merah (red), ungu (purple), hijau (green) dan biru (blue).

Ddy berpeluang buat test tersebut dan terus apply ketika usaha mencari pekerja semasa membangunkan syarikat.

Nak tahu ciri-ciri 4 brain color ni? Jom baca 😉

PURPLE BRAIN

Staff pertama yang Ddy cari semasa mula-mula menubuhkan syarikat #BelleJardin adalah Operation Staff.

Dah tahap wajib ada assistant untuk packaging sebab tak larat uruskan sendiri. Awalnya parcel tak banyak sangat dalam 40-50 parcel sehari. Kemudian meningkat 150-200 parcels SEHARI!

Alhamdulillah rezeki murah sangat tapi badan dah start tak boleh handle. Demam dua kali seminggu. Mata panda tak usah cakap 😂

Jadi Ddy iklan kan jawatan kosong untuk packaging staff. Terus dapat 2 orang. Bagus orangnya. Mereka fahamkan SOP dan buat kerja. Sangat cermat dan teliti 

Di final stage untuk parcel wrapping, mereka buat quality control (QC) 2,3 kali supaya tiada kesilapan.

Mereka ini mempunyai PURPLE BRAIN. Mereka bagus membuat sesuatu kerja apabila diberi info yang cukup dan padu!

Nak tahu ciri-ciri GREEN BRAIN?

GREEN BRAIN

Masa untuk mula bekerjasama dengan Green Brain tiba apabila Ddy perlu outstation ke Port Dickson selama seminggu untuk Inner Circle Meeting (ICM) Master Stockist Mary Jardin.

Company baru setup. Jadi Ddy memerlukan seseorang untuk menjadi Acting Manager ketika Ddy tiada di ofis.

Ddy mencari orang yang berani, kreatif, mempunyai sangat banyak idea dan walk the talk of course! Tak nak cakap berapi tapi habuk pun tak ada.

Alhamdulillah, I found one seminggu sebelum berangkat ke PD. Sehingga kini masih bersama.

Thanks to her bombastic ideas, #MaryJardinKelantan Branch Office berjaya memulakan operasi pada bulan September 2017 yang lalu 🙂

Dan yang lagi best, Manager Ddy ni ada tempias RED BRAIN

Apa kelebihan red brain ni agaknya ye?

RED BRAIN

I was looking for Red  Brain when the business when in mess. I lost track of cash flow!

Then red brain came wearing his red cape. Soalan dia mudah saja,

“How much revenues you make per month?”

Ddy jawab “Dalam 100k sebulan”

Red brain menjawab, “I want the exact figure. Together with freight charge, damage cost, labour cost, expenses, inventory listing etc. Documented”

“But we hit 6 figures”, Ddy menjawab lagi tak puas hati.

Red brain menjawab, “Business is not merely about revenues. Its about NET INCOME”

Aaa tu dia. Dah tahu tu semua penting, tapi nak berdrama jugak. Tak guna bersandiwara dengan red brain ni 😂 Semuanya perlu back to our main objective.

Maka bermata panda la Ddy menyiapkan segala yang dia mahukan.

Di saat ini BLUE BRAIN datang mendamaikan suasana 😍

BLUE BRAIN

Dalam bisnes, 100% kita akan berkomunikasi (deal) dengan manusia kan? Dan manusia ini beremosi. Ada yang tenang (cool), ada yang terlampau emo.

Kadang-kadang benda yang tak sensitif pun dia boleh nak nangis.

Di Belle Jardin, customer service (CS) adalah sama penting dengan marketing department. Orang yang sesuai bekerja di CS department adalah blue brain. Kenapa?

Kerana mereka mempunyai sifat EMPATHY. They are insightful of surroundings. Bila dapat maklumat, mereka akan fikirkan tentang manusia yang terlibat dan alam sekeliling.

Anda pernah tak rasa stress berapi tahap nak meletus kat tempat kerja? Tapi bila jumpa dan share masalah dengan seorang colleague, anda rasa lebih tenang, on cloud nine?

They definitely have BLUE BRAIN. A symbol of peace 😍

BRAIN RACIST

Seronok kan bila dapat belajar memahami brain color orang sekeliling kita? Tetapi jangan sampai jadi brain racist, iaitu menilai seseorang berdasarkan brain color mereka.

Setiap manusia adalah unik dengan cara mereka yang tersendiri. Brain Color ini sebenarnya menyokong kekuatan diri untuk meletakkan diri kita di tahap kejayaan yang sesuai.

Tahap toleransi kita akan berada pada tahap yang lebih baik. Mudah untuk menerima genetic foundation yang tidak dapat kita ubah.

COLORED TEAM THINKING

Alhamdulillah, Belle Jardin mempunyai kesemua warna ini untuk bertindak sebagai High Performing Team.

Kenali color brain pasukan anda supaya setiap dari mereka bekerja di tahap optimum mereka. Pasukan hari ini adalah teras utama kejayaan organisasi.

WHAT COLOR IS YOUR BRAIN?

Macam mana? Anda boleh agak brain anda warna apa? Anda boleh membuat ujian ini dengan bayaran RM100 (tak silap Ddy) di website color brain by Arthur Carmazzi.

Nak buat secara PERCUMA?

Di MJBelle, Ddy sentiasa memastikan team members (wonderbelle) memiliki ilmu marketing di tahap yang terkini.

Bila kita memahami brain color dengan lebih mendalam, kita dapat memahami psikologi pelanggan kita.

Dapat mencipta copywriting power untuk menambat hati setiap brain color pelanggan kita! Juga cara untuk tackle mereka supaya mudah close deal. Best kan?!

Ddy doakan semoga dilapangkan rezeki untuk anda semua dunia dan akhirat. Anda kaya dan berjaya!

xoxo

#DdyTheMomPreneur

  • Anda ingin jana pendapatan pasif online dengan bisnes tanpa modal dan patuh syariah? Sila klik link ini dengan segera.
    • Sila klik Follow dan set SEE FIRST di FB Ddy untuk lebih perkongsian dan tips eksklusif bisnes
    • Daftar dan sahkan email anda di ruangan bawah untuk mendapatkan ebook eksklusif MJBelle secara PERCUMA sebelum link ini ditutup
    • Anyone from Kelantan here? Kalau yang dah kat Kelantan, boleh Jemput datang ke Mary Jardin Branch Office Kelantan di Ground Floor Wisma Songket Hjh Che Bidah, Kg Penambang, Ground Floor 🙂 Kalau tak tau lokasi boleh hubungi kami di +6097446969Kami juga ada menyediakan konsultansi muka secara percuma oleh beautician kami, dengan pembelian RM200 ke atas 🙂

      Anda boleh hubungi Miss CT untuk redeem FREE SKIN TEST CONSULTATION dengan klik ini 🙂

      Terima kasih 😀

Hadiah Pandora Bracelet Hasil Bisnes Online Tanpa Modal

By | Dilema Berhenti Kerja, Peluang Bisnes Di Malaysia | 2 Comments

Assalamualaikum & Hye kepada semua Wonderbelle Adorers,

Artikel ini ditulis di FB Khadijah Lukman pada tanggal 13 Disember 2016. Ddy coretkan sekali lagi di sini untuk kenangan apabila di puncak kelak.

Saat menulis success story ni Ddy tak tidur malam sebab nak ambil feel 😂 Hadiah diterima just nice dengan birthday yang ke- 30. I am forever indebted to my Lady President for this opportunity.

====================================================

PANDORA BRACELET ITU MILIK AKU

Bismillahirrahmanirrahim

‘Tak perlu jadi hebat untuk mula berniaga. Tapi perlukan KEBERANIAN untuk memulakannya’ – Ddy suka ayat ni

Masa Ddy resign dulu, Ddy tak susah tapi lebih kepada mencari arah tujuan dalam hidup.

“Apa yang aku nak buat? Dah biasa dapat gaji bulan-bulan. Ni tak kerja, nak joli-joli pun tak susah” 😂

Hadiah Pandora Bracelet Hasil Bisnes Online Tanpa Modal. Keluar Dari Comfort Zone Untuk Daftar Agent Mary Jardin. Bisnes Sesuai & Mudah Untuk Jana Pendapatan Pasif

Ddy dulunya bekerja sebagai seorang Optometrist. Dilema untuk berhenti kerja tiba bila mengandung anak pertama

Alhamdulillah, Ddy beranikan diri bina pengalaman keluar dari COMFORT ZONE untuk mencapai apa yang Ddy impi dalam hidup.

Pengalaman itu mematangkan kehidupan dan setiap fasa kehidupan kita manusia tidak akan pernah lari dari ujian Yang Maha Esa

Ddy istikharah memohon petunjuk yang terbaik. Ddy move on dengan berserah kepada Allah swt. Bertanya lagi dan lagi apa yang terbaik dalam kehidupan Ddy..

Entah kenapa pada masa itu, Ddy tertarik dengan status kawan satu UIA dengan Ddy. Beliau seorang Doktor yang sedang mencipta produk skincare sendiri. Skincare natural dan organik.

Orangnya baik dan jujur, dan seorang yang sangat obses dengan kecantikan dari bahan alami. Masa tu beliau tengah buka pendaftaran untuk dropship.

Hadiah Pandora Bracelet Hasil Bisnes Online Tanpa Modal. Keluar Dari Comfort Zone Untuk Daftar Agent Mary Jardin. Bisnes Sesuai & Mudah Untuk Jana Pendapatan Pasif

Ddy suka point no 7 dan 8. Sebab impian nak tengok anak membesar depan mata. Pada masa yang sama ada income bulanan sendiri

Entah semena-mena tangan ini dengan lajunya mendaftar diri. Padahal produk pun tak ada depan mata lagi. Asyik nampak beliau masak sabun susu kambing homemade kat rumah je masa tu 😂

Tapi sebab Ddy percaya dan YAKIN yang Allah swt datangkan rasa hati tu sebab Ddy sungguh-sungguh minta.

Alhamdulillah bisnes tanpa modal besar. Ddy cuma bayar RM50 sebagai yuran komitmen. Siap dapat ILMU MARKETING PERCUMA dan sebuah buku sabun muka lavender homemade yang sangat wangi!

Hadiah Pandora Bracelet Hasil Bisnes Online Tanpa Modal. Keluar Dari Comfort Zone Untuk Daftar Agent Mary Jardin. Bisnes Sesuai & Mudah Untuk Jana Pendapatan Pasif

Founder mempunyai sijil latihan ‘Soap Making Course’ by Soap Lab untuk menghasilkan sabun homemade berkualiti tinggi

Jadi Ddy pun memulakan langkah tanpa menoleh ke belakang lagi. Ddy duplicate apa yang founder ajar. Mahal kut ilmu marketing tu, BERPULUH RIBU ringgit tapi founder aja PERCUMA sahaja 😱

Ddy bina organisasi sendiri. Pagi petang siang malam berfikir strategi untuk memantapkan bisnes online dari rumah ni.

Bisnes mudah sangat. Cukup internet dan smart phone, in shaa Allah boleh mula. Ejen – ejen (agent) yang berdaftar dengan Ddy kebanyakannya bermula dengan dropshipper.

Ada bisnes bagi free ilmu pada stokis dan agent, tapi BUKAN pada dropshipper. Kesian kan? Sebab dropshipper adalah orang yang baru mula berniaga, tapi tak dapat guide sepenuhnya.

Baru nak belajar berniaga, rasa lost etc. Sebab itu Ddy ajar sebesar-besar ilmu marketing pada dropshipper. Kita sama-sama cari rezeki kan 🙂

Alhamdulillah, sejurus selepas itu Ddy dipinang HQ #MaryJardin untuk menjadi STOKIS!

Hadiah Pandora Bracelet Hasil Bisnes Online Tanpa Modal. Keluar Dari Comfort Zone Untuk Daftar Agent Mary Jardin. Bisnes Sesuai & Mudah Untuk Jana Pendapatan Pasif

Pinangan dari HQ. Masa ni handphone rosak jadi bermessenger dengan Lady Doctor kita. Macam bulan jatuh ke riba!

Allahurabbi! Sungguh Ddy bersyukur dengan rezeki yang Allah swt kurniakan kepada Ddy selama 3 bulan ini. Group sales meningkat 3x ganda dari bulan sebelumnya!

Dan tentunya pencapaian terbaik Ddy setakat ini adalah hadiah Pandora Bracelet dari Founder Dr Maryam Aziz & Co- Founder Dr Al- Athiq Marzuki hasil HIGHEST PERSONAL SALES November 2016 

Hadiah Pandora Bracelet Hasil Bisnes Online Tanpa Modal. Keluar Dari Comfort Zone Untuk Daftar Agent Mary Jardin. Bisnes Sesuai & Mudah Untuk Jana Pendapatan Pasif

First time pakai Pandora dalam hidup. Size just nice pulak. Tqvm Maryam & Athiq!

Personal Ddy masa tu RM 9,500. Alhamdulillah rezeki Ddy sebab persaingan sangat sengit. Ramai yang personal sales 6,7,8 ribu.

Ramai yang mesej Ddy cakap minat nak join #MJBelle sebab nampak seronok sangat Ddy berniaga. TERUJA tengok anak didik Ddy yang tak ada basic berniaga dapat close sale RM1000 sehari!

Tapi takut dengan rejection, tak yakin nak MOVE ON. Nanti apa orang kata, “buat apa belajar tinggi-tinggi tapi buat bisnes?”

Apa yang Ddy boleh nasihat – DOA mohon petunjuk dan kekuatan daripada Allah swt. Istikharahlah minta dan merayu pada Dia Yang Maha Mendengar

Dan berhentilah hidup bergelumang persepsi orang lain terhadap kita. Itu amat memenatkan dan merugikan.

Hadiah Pandora Bracelet Hasil Bisnes Online Tanpa Modal. Keluar Dari Comfort Zone Untuk Daftar Agent Mary Jardin. Bisnes Sesuai & Mudah Untuk Jana Pendapatan Pasif

Hidup ini kan rahmat Tuhan. Hidupkanlah kehidupan kita. Nikmati setiap langkah usaha kita 

Ddy memilih Mary Jardin kerana Ddy percaya ia adalah jawapan untuk doa-doa Ddy sebelum ini.

Ddy yakin Mary Jardin akan menjadi produk hebat kerana formulanya yang sangat unik dan memberi pembaharuan dalam bidang skincare di negara kita

Skincare yang paling selamat dan berkesan!

Dan pastinya Ddy dan MJBelle menjadi bangga menjadi yang terawal menyertainya. Terima kasih atas kepercayan CEO dan sokongan semua kepada Ddy, MJBelle Great Leaders, Top Achievers and last but not least to all my Wonderbelle 😘

Hadiah Pandora Bracelet Hasil Bisnes Online Tanpa Modal. Keluar Dari Comfort Zone Untuk Daftar Agent Mary Jardin. Bisnes Sesuai & Mudah Untuk Jana Pendapatan Pasif

Top Achievers dan Wonderbelle yang terdiri dari pelbagai latar belakang kerja bersatu hati demi satu impian di MJBelle

Ddy pohon doa agar kami beroleh rezeki yang berkat dalam memberi lebih banyak manfaat kepada semua #MaryJardinian

Allah swt berfirman dalam surah al-Ankabut, “Dan orang-orang berjihad (untuk mencari keredhaan) Kami, benar-benar akan Kami tunjukkan kepada mereka jalan-jalan Kami..”

Percaya rezeki kita semua tetap ada di mana-mana pun selagi kita ikhlas dan rajin berusaha, KERANA..

kita menyembah ALLAH YANG MAHA KAYA 🙂

Ddy doakan semoga dilapangkan rezeki untuk anda semua dunia dan akhirat. Anda kaya dan berjaya!

xoxo

Anda ingin jana pendapatan pasif online dengan bisnes tanpa modal dan patuh syariah? Sila klik link ini dengan segera.

  • Sila klik Follow dan set SEE FIRST di FB Ddy untuk lebih perkongsian dan tips eksklusif bisnes
  • Daftar dan sahkan email anda di ruangan bawah untuk mendapatkan ebook eksklusif MJBelle secara PERCUMA sebelum link ini ditutup

Hadiah Pandora Bracelet Hasil Bisnes Online Tanpa Modal. Keluar Dari Comfort Zone Untuk Daftar Agent Mary Jardin. Bisnes Sesuai & Mudah Untuk Jana Pendapatan Pasif

5 Rahsia Kejayaan Bisnes Online Sistem Ejen Jualan

By | Peluang Bisnes Di Malaysia, Rahsia Sistem Ejen, Tips Bisnes Online | No Comments

Assalamualaikum & Hye kepada semua Wonderbelle Adorers,

Ramai pemilik bisnes yang mengadu susah untuk rekrut ejen (agent) untuk menjual produk mereka.

Bila dah ada agent, mereka tidur atau pengsan pula . Letih juga sebab selalu kena bagi motivasi pada agent, tapi sales tidak seberapa pun.

Nak Ddy kongsikan sedikit ilmu menggunakan sistem agent? Perkongsian ini dari Tuan Fahdi Ghazali di Seminar Funnel Evo baru-baru ini.

Ilmu ini beliau pelajari dari Tuan Imran Hadi tentang sistem agent. Seronok pergi Funnel Evo sebab Top 100 MJ Superstars selalu dapat tiket PERCUMA sponsored by HQ! 😉

5 Rahsia Kejayaan Bisnes Online Sistem Ejen. Motivasi & Tips Pemilik Bisnes Modal Rendah Untuk Jualan Laris, Cepat Laku & Berjaya Dalam Perniagaan Mal

Ini 5 rahsia kejayaan bisnes online sistem ejen jualan yang perlu ada pada pemilik bisnes:

1.FALSAFAH

Pemilik bisnes perlu memiliki satu falsafah hidup yang bagus. Maksudnya pemilik perlu memiliki satu BIG WHY yang JELAS dan bukan berbaur wang semata.

5 Rahsia Kejayaan Bisnes Online Sistem Ejen. Motivasi & Tips Pemilik Bisnes Modal Rendah Untuk Jualan Laris, Cepat Laku & Berjaya Dalam Perniagaan Mal

Impian untuk beroleh berkat dalam sekecil-kecil rezeki yang kita perolehi

Jika pemilik bisnes berbisnes tanpa matlamat dan falsafah yang jelas tetapi inginkan kekayaan semata-mata, percayalah memang susah nak rekrut dan inspire agents!

2. SIKAP

2.1 Pemilik bisnes perlu mengelakkan SNIOT – Syndrome Negative Influence by Own Thought. Sebaliknya perlu memiliki sifat dan akhlak yang mulia.

Jangan suka bercerita dan bergelumang dengan perkara negatif terutamanya di media sosial.

Jangan suka memburukkan pihak lain atau bersaing secara tidak sihat. Insan yang suka memburukkan orang lain akan membawa aura negatif dan tak disukai orang ramai.

Jadi bagaimana kita mengharapkan orang menjadi agent kita dan terinspirasi dengan diri kita?

Agent yang tidak terinspirasi memang tidak akan bersemangat buat sales dan akhirnya menjadi agent tidur.

2.2 Pemilik bisnes sangat- sangat perlu memiliki sikap FOCUS! Forget other commitment until successful. Perlu fokus untuk mencapai kejayaan dan membantu aget untuk sama-sama berjaya.

5 Rahsia Kejayaan Bisnes Online Sistem Ejen. Motivasi & Tips Pemilik Bisnes Modal Rendah Untuk Jualan Laris, Cepat Laku & Berjaya Dalam Perniagaan Mal

Salah seorang rakan bisnes Ddy yang sangat berjaya dalam bisnes dengan faktor FOKUS!

Bila kita fokus, agent akan lebih mudah untuk terinspirasi dan sama-sama berjuang dengan kita.

3. SISTEM & SOP

Bisnes kita perlu memiliki struktur dan sistem untuk sistem agent. Ini perlu supaya masyarakat tidak akan ragu-ragu untuk menjadi agent.

Lebih bagus jika bisnes kita mempunyai platform untuk agent berjual beli, track sales dan sebagainya. Contoh : kedaiweb.net

5 Rahsia Kejayaan Bisnes Online Sistem Ejen. Motivasi & Tips Pemilik Bisnes Modal Rendah Untuk Jualan Laris, Cepat Laku & Berjaya Dalam Perniagaan Mal

Contoh progress chart jualan kumpulan ketika Ddy menggunakan kedaiweb

Lebih mudah untuk agent melihat sendiri pencapaian sendiri dan jadi lebih bersemangat untuk membuat jualan! Contoh: bizapp

Mesti agent tak sempat tidur kan? 😉

4. SERVIS

Untuk bisnes yang menggunakan sistem agent, HQ perlu faham konses Business-to-Business (b2b) dan Business-to-Customer (b2c).

Maksudnya agent perlu faham bahawa mereka adalah frontliner yang menjaga customer manakala HQ bertanggungjawab untuk menjaga stokis. Stokis pula menjaga agent.

Bila masing-masing faham tanggungjawab masing-masing dan kebajikan agent terjaga, in shaa Allah agent akan jadi lebih bersemangat untuk buat jualan.

Produk cepat laku, laris dan menggandakan pulangan maksima!

5 Rahsia Kejayaan Bisnes Online Sistem Ejen. Motivasi & Tips Pemilik Bisnes Modal Rendah Untuk Jualan Laris, Cepat Laku & Berjaya Dalam Perniagaan Mal

Ejen dan stokis melakukan proses pemasaran. Hq menguruskan operasi. Contoh customer yang sangat berpuas hati dengan sistem bisnes kami

5. PENGHARGAAN

Jangan lupa untuk memberikan reward kepada agents. Jika kita suka dapat hadiah, kena faham yang agent juga suka dapat hadiah!

Berikan penghargaan kepada mereka yang percayakan kita dan bantu menjual produk kita. Gembirakan mereka yang telah menggembirakan hati kita.

5 Rahsia Kejayaan Bisnes Online Sistem Ejen. Motivasi & Tips Pemilik Bisnes Modal Rendah Untuk Jualan Laris, Cepat Laku & Berjaya Dalam Perniagaan Mal

Hadiah Pandora yang Ddy terima dari HQ atas pencapaian cemerlang ‘Highest Personal Sales November 2016’. Anda boleh membaca kisahnya di sini

Apa salahnya setahun sekali kita buatkan Gala Dinner & Award untuk agent. Mereka akan lebih teruja untuk mencapai target jualan demi mendapatkan penghargaan di atas pentas!

BISNES HATI

Kita perlu faham yang bisnes menggunakan agent adalah bisnes menggunakan hati. Berikan hati kita untuk membantu agent dengan ikhlas, pasti mereka berikan jiwa dan raga untuk berjuang bersama kita

Nak tahu satu lagi rahsia sebenar sistem agent?

DUPLICATION!

Bina clone kita. Kita selalu spend masa dan duit untuk memperbaiki skill kita dalam berniaga tapi kita lupa untuk memastikan agent juga dapat ilmu dan training yang secukupnya.

Kunci untuk menghasilkan jualan banyak menggunakan sistem agent adalah untuk duplikasi. Jadikan agent berkebolehan berniaga seperti kita dan hasilnya berlipat kali ganda!

5 Rahsia Kejayaan Bisnes Online Sistem Ejen. Motivasi & Tips Pemilik Bisnes Modal Rendah Untuk Jualan Laris, Cepat Laku & Berjaya Dalam Perniagaan Mal

Cungkil potensi diri ejen kita. Jangan cemburu bila mereka menjadi sehebat atau lebih hebat dari kita

Suka dengan perkongsian ini? Boleh share dan tag rakan anda yang menggunakan sistem agent dalam bisnes mereka.

Anda ingin jana pendapatan pasif online dengan bisnes tanpa modal dan patuh syariah? Sila klik link ini dengan segera.

Ddy doakan semoga dilapangkan rezeki untuk anda semua dunia dan akhirat. Anda kaya dan berjaya!

xoxo

  • Sila klik Follow dan set SEE FIRST di FB Ddy untuk lebih perkongsian dan tips eksklusif bisnes
  • Daftar email anda di ruangan bawah untuk mendapatkan ebook eksklusif MJBelle secara PERCUMA sebelum link ini ditutup

Anyone from Kelantan here? Kalau yang dah kat Kelantan, boleh Jemput datang ke Mary Jardin Branch Office Kelantan di Ground Floor Wisma Songket Hjh Che Bidah, Kg Penambang, Ground Floor 🙂 Kalau tak tau lokasi boleh hubungi kami di +6097446969

Kami juga ada menyediakan konsultansi muka secara percuma oleh beautician kami, dengan pembelian RM200 ke atas 🙂

Anda boleh hubungi Miss CT untuk redeem FREE SKIN TEST CONSULTATION dengan klik ini 🙂

Terima kasih 😀

MakeUp Artist Natural Cosmetic Mary Jardin & Farah Lee

By | Make Up Artist Workshop, Mary Jardin Agent, Mary Jardin Artisan Cosmetic, Peluang Bisnes Di Malaysia | No Comments

Assalamualaikum & Hye kepada semua Wonderbelle Adorers,

Waktu mula Mary Jardin diperkenalkan awal September 2016 yang lepas, Dr Maryam Aziz mencari 200 orang yang bakal digilap untuk menjadi agent dan membuat jualan kumpulan sehingga RM15,000 sebulan.

Masha Allah, memang ramai sangat yang berjaya. Jangankan kata jualan kumpulan 15,000 tapi ada yang capai jualan 6 angka dan dalam masa setahun boleh buat jutaan ringgit!

Alhamdulillah, Ddy antara 200 yang berjaya ini 🙂 Mary Jardin adalah bisnes dari rumah yang sangat menguntungkan!

Untuk tahun 2018, Mary Jardin mengorak langkah untuk menembusi pasaran produk kosmetik organik Malaysia. Yang pastinya bebas bahan kimia, halal dan tanpa paraben.

Harga? Semestinya pada harga yang sangat berpatutan! Murah tak padan dengan kualiti!

Fokus pengambilan agent untuk kali ini adalah dengan menggunakan silibus yang dibuat bersama Ibu Hanim (Datuk Faridah Hanim Haron). Ibu Hanim adalah Official Leadership Advisor Mary Jardin.

Untuk Agent 2.0, keahlian untuk #MaryJardinArtisanCosmeticClub (MJACC) ditubuhkan. Sebagai permulaan, kami buka untuk 100 orang yang pertama sahaja. Yang serious nak buat duit gila-gila dari kosmetik natural ini.

100 orang ini akan dibimbing secara eksklusif dari tak lain tak bukan Lady Founder kami sendiri; Dr Maryam Aziz sehingga boleh buat jualan kumpulan minima RM15,000!

100 orang ini sangat istimewa kerana mereka dapat:

  • Belajar skill cara make-up natural secara praktikal (hands-on) dari Make -Up Artist (MUA) berpengalaman

  • Belajar Image Grooming dari Certified Professional Image Consultant
  • Belajar teknik uruskan kelas dan seminar mekap & image consultation anda sendiri
  • Join celebrity circle. Duta #MJAC adalah Farah Lee #ommaesabel (Kenal tak Farah Lee the famous blogger tu?)
  • Jemputan istimewa untuk join kelas-kelas bersama selebriti Mary Jardin (MJ) MUA yang dianjurkan oleh #MJAC

Dr Maryam Aziz bersama MUA Amni Kifli (dua dari kanan) ketika sesi penggambaran English Hi Tea

  • Belajar teknik marketing kosmetik dari Mary Jardin Lady Founder untuk 1 bulan secara PERCUMA
  • Join SPECIAL GROUP yang dibimbing oleh Satellite Team MJ HQ yang akan membimbing anda untuk menjadi #MJAC Superstar di kawasan anda!

Dan Alhamdulillah, tanggal 7 Januari 2018 yang lalu, Mary Jardin telah mengadakan Make Up Workshop & English Hi- Tea untuk meraikan 100 agent yang pertama ini.

Ini juga bersempena teaser pelancaran #MJAC pada bulan Februari nanti. Yang bestnya, setiap referral mendapat hadiah eksklusif Lip Matte MJAC!

Jom layan gambar-gambar menarik sempena majlis tersebut.

COO Mary Jardin merangkap Certified Image Professional berkongsi Teknik Image Grooming. Segala TIP Marketing PERCUMA dikongsi!

Sebahagian dari 22 orang wonderbelles yang menghadiri workshop. Temanya adalah Purplish White

Goodies bag berisi beauty blender bernilai RM 30 recommended by professional MUA, lip matte eksklusif Mary Jardin dan beg kosmetik bernilai RM45. Best kan?!

Peluang menjadi yang pertama mencuba #MJAC. Ada lip matte, liquid foundation terbaik untuk kulit berminyak, loose powder yang best dan blusher

English Hi Tea sedap sangat! Ada shepherd’s pie, sandwich, kek, biskut coklat dan jus oren. Ramai bagi 5 stars for the foodies!

Juga penyampaian hadiah kereta Axia kepada Mary Jardin Agent yang mencapai jualan peribadi tertinggi. Jualan hampir 50k untuk 2017!

Dan tak ketinggalan selfie with our favorite #MJAC Ambassador; Farah Lee

Alhamdulillah, kini mereka adalah Certified Mary Jardin Artisan Cosmetic Club member!

Coming soon ‘No-Makeup Makeup’ Workshop bersama Shazreeyana Shukri pula pada bulan Mac. Tak sabar nak jumpa Kak Love! Anda boleh klik link untuk membaca.

Ddy doakan semoga dilapangkan rezeki untuk anda semua dunia dan akhirat. Anda kaya dan berjaya!

xoxo

#DdyTheMomPreneur

Anda ingin jana pendapatan pasif online dengan bisnes tanpa modal dan patuh syariah? Sila klik link ini dengan segera.

  • Sila klik Follow dan set SEE FIRST di FB Ddy untuk lebih perkongsian dan tips eksklusif bisnes
  • Daftar dan sahkan email anda di ruangan bawah untuk mendapatkan ebook eksklusif MJBelle secara PERCUMA sebelum link ini ditutup
error: Content is protected !!